Hledání

Vstup pro členy






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!
CCPS
Barry A. Rice PDF Tisk E-mail
Napsal Radek Kastner   
[01.05.2008]

barry_rice.jpg Od roku 1985 pěstuje Barry A. Rice bizarní rostliny každého rodu, o kterém se předpokládá, že je masožravý (vyjma rodu Triphyophyllum) a vytvořil také mnoho pozoruhodných kultivarů masožravých rostlin. Jeho fotografie a články se objevily v mnoha časopisech a novinách. O své knize „Growing Carnivorous Plant“ (Pěstování masožravých rostlin) Barry říká: "Do knihy jsem umístil takové materiály a informace, které jsem chtěl, aby byly v knihách o masožravých rostlinách, když jsem začal své dobrodružství se zájmem o masožravé rostliny. I když také obsahuje přemýtání, která by měla být zajímavá i pro více pokročilé pěstitele masožravých rostlin."

Narozen v Oak Park, ve státě Illinois v roce 1963, získal Barry svůj vysokoškolský titul ve fyzice na Rensselaer Polytechnic Institute a svůj doktorát (PhD) v astronomii na University of Arizona. Je editorem časopisu Carnivorous Plant Newsletter, který vydává International Carnivorous Plant Society a je také organizačním ředitelem záchranných projektů. Barry je členem skupiny specialistů na masožravé rostliny a severoamerické rostliny IUCN a povzbuzuje nadšence, aby podporovali pouze ty pěstírny, které nesbírají rostliny, které prodávají, ve volné přírodě. Jeho webová stránka je bohatý doplněk nejen k jeho knize, který nabízí relevantní zdroje, uspořádání a kompletní průvodce třeba pro stavbu vitrín a odkazy na dodavatele, kteří souhlasí se základními podmínkami ochrany.

Barry momentálně pracuje v The Nature Conservancy v iniciativě Global Invasive Species (Globální invazivní druhy). Fascinován nejvíce pozorováním masožravých rostlin v přírodě, cestuje Barry často po území USA a využívá příležitosti vyhledávat a fotografovat tyto rostliny.

V současnosti žije v Kalifornii.
Zdroj: Timber Press
Aktualizováno ( [01.05.2008] )