CCPS arrow Encyklopedie světa MR arrow FAQ - Barry Rice arrow Rody masožravých rostlin arrow Výskyt Triphyophyllum a problematika ochrany
Výskyt Triphyophyllum a problematika ochrany PDF Tisk E-mail
Napsal Radek Kastner   
[16.06.2008]

O: Triphyophyllum se vyskytuje v západní Africe a to v Sierra Leone, Libérii a Pobřeží slonoviny.


Tyto země mají složitou historii, charakterizovanou politickou nestabilitou a porušováním lidských práv. Prostě z mnoha ohledů jsou to velmi nebezpečná místa pro cestování a práci, zatímco nonkonformních zpráv naznačuje, že se zdají být relativně bezpečné pro turisty. No, nevím.

Říká se, že v těchto zemích Triphyophyllum roste v hustých, vlhkých, stále zelených komunitách zvaných "lesy Eremosphatha macrocarpa a Diospyros mannii."

Triphyophyllum je údajně snadno k vidění v národním parku Taï, Pobřeží slonoviny. Tento park zahrnuje největší přežívající zbytky guinejského deštného pralesa a byl také označen za jedno ze žhavých oblastí biologické rozmanitosti světa. Bohužel je zde rychlost odlesňování jedna z nejvyšších na světě a dosahuje úrovně až 6.5% ročně. Můžeme pouze předpokládat, že tato rychlá destrukce prostředí má také vliv na populace Triphyophyllum.

Page citations: Bringmann, G. et al. 1999; Chatelain, C. et al. 1996; Myers, N. 1990; Schlauer, J. 2002.

Revised: July 2007
©Barry Rice, 2005

T: Radek Kastner

Aktualizováno ( [28.06.2009] )
 
< Předch.   Další >