CCPS arrow Encyklopedie světa MR arrow FAQ - Barry Rice arrow Pěstování masožravek arrow Lidé s nimi obchodují? Jak se do tohoto obchodu dostat?
Lidé s nimi obchodují? Jak se do tohoto obchodu dostat? PDF Tisk E-mail
Napsal Radek Kastner   
[03.09.2008]

O: Poté, co si pěstitelé masožravek koupí svůj první tucet (nebo tak nějak) rostlin, začnou doplňovat své nákupy z maloobchodu obchodováním a vyměňováním rostlin. To je velmi milý aspekt tohoto koníčku.

pprim09.jpg
Pinguicula primuliflora ´Rose´
Foto Galleria Carnivora©Barry Rice


Potkáváte se s lidmi, kteří pěstují masožravé rostliny, na internetových konferencích nebo internetových fórech, případně prostřednictvím společností pěstitelů masožravých rostlin. Vytvoříte si tak síť ostatních pěstitelů ve svém okolí i po světě, se kterými obchodujete se semeny, rostlinami a ostatními rozmnožovacími částmi rostlin.

Dokonce i staří, ostřílení pěstitelé, se kterými nemáte možnost sami obchodovat, vzhledem k tomu, že nedosahujete jejich obchodní a pěstitelské úrovně, mohou být ochotní prodat vám některé věci. Buďte připraveni nabídnout minimálně peníze za poštovné a možná za šálek kávy.


shybr11.jpg
Sarracenia ´Judith Hindle´
Foto Galleria Carnivora©Barry Rice

Ti největší nadšenci tíhnou k tomu být velmi milí a společenští. Pokud si přečtete nějaký článek o pěstování v časopise věnovaném masožravkám a autor uvede svou adresu, rozhudně mu nebo jí napiště. Tato osoba o vás určitě ráda uslyší a vy tak můžete rozšířit svůj okruk pro obchodování. Když jsem býval více aktivní jako pěstitel/obchodník, psal jsem lidem (se kterými jsem se předtím nikdy nesetkal), pokud byla jejich adresa uvedena v adresáři pěstitelů masožravých rostlin (příležitostně je poskytován společností pěstitelů masožravých rostlin, jíž jste se stali členem).

Nebuďte nesmělí! Zkuste to!


Page citations: personal observations.

Revised: December 2007
©Barry Rice, 2005

T: Radek Kastner

Aktualizováno ( [17.09.2008] )
 
< Předch.   Další >